יום חמישי, 21 ביולי 2011

מים זה לא רק לשתות!

אנחנו יודעים כמה זה חשוב לשתות בקיץ. ואני מזכירה לכם שוב: חשוב לשתות מים!
אבל כדי למנוע התייבשות, חשוב שגם האוכל יהיה עשיר בנוזלים. כמחצית מהנוזלים שאנחנו צורכים באים מהתזונה שלנו.
לכן חשוב בקיץ להעשיר את התפריט שלנו בפירות (אבטיח, מלון...) וירקות (עגבניות, חסה...) שעשירים במים.
כמו כן חשוב גם לא לדלג על ארוחות. בכל ארוחה יש נוזלים חיוניים לגוף.

המים שאנחנו צורכים מתפנים בזיעה ובשתן. גם בזמן הזעה ובמתן שתן אנחנו מאבדים מים ומינרלים. מתן שתן מוגבר יכול להוביל להתייבשות. דרך לאזן זאת היא בצריכה מוגברת (במידה) של מלח. המלח משאיר את המים בגוף ומצמיא. כך נשתה עוד...וזה מבורך.

שתייה בזמן האוכל או לא?
לעתים קרובות נשאלת השאלה האם כדאי לשתות לפני, תוך כדי או אחרי הארוחות. בהרבה דיאטות מומלץ לעודד תחושת שובע על ידי שתיית מים. לפי הרפואה הסינית שותים רק מים בטמפרטורת החדר. הקיבה שלנו פועלת בסביבה של 37 מעלות. מים קרים יכולים רק לתת מכת קור שתזעזע את המערכת. הרבה מאמינים שזה מרענן. תאמינו לי, זה יותר קרוב לתופעת ה-Brain Freeze. מוכר לכם שאחרי ביס גדול בגלידה אתם מקבלים כאב ראש פתאומי המשתק אתכם לכמה שניות. דמיינו את זה בקיבה שלכם...לא כדאי!
בנוסף, שתייה בזמן הארוחה מדללת את כל מה שאנחנו צורכים. אנחנו אולי לא מרגישים בהבדל כי הטעם נשאר אותו טעם אבל הגוף שלנו נהנה פחות מהתזונה. אנחנו מונעים מהגוף לספוג את כל מה שהוא היה יכול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה