יום שישי, 21 בינואר 2011

תזונת חורף

הנה חוב מחודש שעבר על מחלות חורף
תזונה אינה המומחיות שלי אך היא חשובה ביותר בהכנת הגוף שלנו לחורף וכאשר אנחנו חולים. אז הנה כמה טיפים ומתכונים שימושיים.


תזונת חורף

כבר הבהרתי שלמערכת העיכול יש קשר אדוק עם מערכת החיסון אצל ילדים בעיקר אבל גם אצל מבוגרים. כדי לחזק אחת צריך לתפח את השניה.

לפי הרפואה הסינית הסתיו והחורף הן תקופות של התכנסות פנימה במטרה לשמור על החום החיוני לפעילות הגוף. כשקר לנו בחורף אנו מתכווצים ומתכרבלים גם על מנת לשמור על חום הגוף. איך תזומנה תומכת בתהליכים הלה?

עולם הצומח גם כן מתכווץ והאנרגיה מתרכזת מתחת לפני האדמה.
בשורשים מרוכז מלאי אנרגיה אשר נצטרך לאש הפנימית שלנו. לכן הם יהיו חלק נכבד בתפריט שלנו.
בחורף נאכל מזונות מרוכזים, מלוחים ונבשל בשיטות בישול ארוכות. אנחנו מחפשים חום ונמצא אותו באפיה, בנזידים ובטיגון.
בחורף נאכל יותר מזונות מלוחים, בשר, ירקות שורש, קטניות כהות ,פירות יער כהים מיובשים וערמונים קלויים. השמן הבישול המועדף הוא שמן סומסום בכבישה קרה. הכוסמת מתאימה מאוד לאכילה בעונת החורף, יוצרת אפקט מחמם בגוף, מעודדת זרימת דם לידיים ולרגליים ולכן עוזרת להתמודד עם קור.

למתכונים אשר מתאימים לחורף :

http://foodenergetics.com/2009-02-03-14-22-26/winter-receipies/130-winter-diet


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה